BH. proizvod – igračke od bioplastike

Kockice od bioplastike

Bioplastic Toys BIH je inovativna kompanija sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, posvećena stvaranju ekološki prihvatljivih didaktičkih igračaka. Kompanija koju je 2021. osnovao Kenan Piro ističe predanost održivosti i odgovornosti prema okolišu. Njihove igračke izrađene su od bioplastike, vrste biorazgradive  plastike dobivene iz obnovljivih izvora kao što su kukuruzni škrob, šećerna trska i grah. Ovaj izbor materijala usklađen je s ciljem smanjenja onečišćenja i ponude proizvoda koji su sigurni i za djecu i za planet.

Kompanija proizvodi razne didaktičke igračke namijenjene razvoju fine motorike i društvenih interakcija među djecom. Ove igračke nisu samo edukativne, već su i ekološki prihvatljive, promičući zdraviji okoliš za buduće generacije. Ono što vrijedi istaći je da su ove igračke i rodno neutralne jer su dizajnirane i plasirane na tržište bez rodnih stereotipa omogućavajući  svoj djeci da istražuju širok raspon interesa i vještina bez ograničenja tradicionalnim predodžbama o muškosti ili ženstvenosti.

Kamion

Pristup Bioplastic Toys BIH proizvodnji igračaka uključuje pedantan proces ručne izrade, čime se osigurava da je svaki proizvod najviše kvalitete prije pakiranja u biorazgradive materijale.

Misija Bioplastic Toys BIH je ukorijenjena u uvjerenju da je moguće spasiti planet od zagađenja nudeći održive alternative tradicionalnim plastičnim igračkama. Fokusirajući se na obnovljive izvore i biorazgradive materijale, postavljaju novi standard u industriji igračaka, dokazujući da poslovni uspjeh može ići ruku pod ruku s brigom o okolišu.

Djecije igracke od bioplastike