Ko smo mi?

Mi smo ekspertice sa dugogodišnjim iskustvom u upravljanju održivošću, kreiranju marketing i komunikacijskih strategija, planova i kampanja s ciljem promovisanja održivog poslovanja, te izgradnje brenda i reputacije kompanija.

Zbog čega esgkorisno.ba?

Naša misija je voditi i održavati platformu koja na jednom mjestu obuhvata i na jednostavan način pojašnjava relevantne informacije po pitanju ESG koncepta i održivosti koje mogu biti korisni kompanijama, prije svega malim i srednjim preduzećima, u Bosni i Hercegovini. Krajnji cilj ove platforme jeste unaprjeđenje okoliša, zajednice u kojoj kompanije posluju, te standarda života svih bh građana.

Šta želimo?

Našom ekspertizom želimo postati prepoznata i respektabilna platforma kao i partner svim relevantnim institucijama, kompanijama i fondacijama koje za cilj imaju promovisanje održivosti i ESG principa.

Upoznajte naš tim!

Amra Tabaković

Amra Tabaković

Ekspertica u segmentu korporativnog komuniciranja te komuniciranja i upravljanja održivošću (izvještavanje) sa 15 godina iskustva na rukovodećim pozicijama iz navedenih oblasti. Veći dio svog radnog iskustva stekla u bankarskom sektoru.

Specijalističku diplomu iz oblasti komuniciranja održivosti dobila je na OXFORD College of Marketing, a zvanje Magistrice ekonomskih nauka stekla je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Kvalifikovana od strane Chartered Institute of Public Relations London.

Lejla Selmanagić

Lejla Selmanagić

Diplomirana ekonomistica sa 20 godina sveobuhvatnog i progresivnog profesionalnog iskustva u bankarskom sektoru u oblasti marketinga, korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću.

Eskpertiza u oblastima: marketinga, digitalnog marketinga, razvoja brenda, istraživanja tržišta, korporativnih komunikacija, upravljanja održivošću, event menadžmenta, definisanja i implementacije sponzorske i donatorske strategije.