Naša partnerstva i učešća

Učešće u izradi Izvještaja o održivosti (ESG) Bosnalijek dd Sarajevo

Farmaceutska kompanija Bosnalijek dd Sarajevo je upriličila prezentaciju prvog Izvještaja o održivom poslovanju kompanije (ESG). Osnivačice Udruženja „Korisno“, Amra Tabaković i Lejla Selmanagić, koje su svojom ekspertizom te aktivnim učešćem u izradi ovog izvještaja, skupa su sa Bosnalijek timom predstavile izvještaj predstavnicima domaćih kompanija, bankarskog sektora te regulatornih tijela.

Radionica "Greenwashing u medijskom izvještavanju"

Učestvovali smo u edukativnoj radionici za medije na temu "Greenwashing u medijskom izvještavanju" u organizaciji ProCredit Bank BiH i kompanije TANA 21.

Učešće na "Speak up!" konferenciji u organizaciji Prve bošnjačke gimnazije Sarajevo

Amra Tabaković, Anur Delić, Sakiba Mehanović, Sabina Softić

Velika nam je čast bila biti dio panel diskusije “Ekonomija i održivi razvoj” na Speak Up! konferenciji namijenjena srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine. Konferenciju je organizovala Prva bošnjačka gimnazija u Sarajevu a dočekali su nas učenici iz Sarajeva, Travnika, Zenice, Visokog, Mostara, Tuzle, Cazina, Banja Luke.

Woman.Comm i Udruženje "Korisno"

Bili smo dio Rising Star akademije EXTENSION, koja je organizovana s ciljem približavanja značajne teme ESG-a široj grupi komunikatora. Govorile smo o značaju izvještavanja o održivom poslovanju. Konferenciju je organizovalo udruženje za promociju žena u komunikacijskoj industriji Woman.Comm.

Učešće na CFO konferenciji u organizaciji Deloitte BiH i EBRD BiH

Renomirana CFO konferencija organizovana u saradnji sa EBRD BiH okupila je profesionalce iz brojnih bh. kompanija i institucija. Predstavnice Udruženja "Korisno" su učestvovale na panelu na temu komunikacije u segmentu održivosti, SDG ciljeva i izazova u segmentu ESG izvještavanja.